Dokumenty

OZNAMY

  • VIANOCE

  • Pozvánka na Vianočné trhy

  • POZVÁNKA

  • Pozvánka

    16. 9. 2022
  • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/2023

    Vyučovanie sa začína 5. septembra 2022 (v pondelok) o 8,00 hodine slávnostnou sv. omšou v kostole Povýšenia svätého Kríža v Kunerade.

    Po svätej omši sa presunieme na školský dvor a slávnostne otvoríme školský rok 2022/2023.

     

    ŠJ

     Strava pre žiakov ZŠ bude zabezpečená od 06. septembra 2022.

     Prosíme rodičov, aby odhlásili žiakov, ktorí sa nebudú stravovať v ŠJ:

    telefonicky 041/5493806

    emailom: jedalenkunerad@gmail.com

     

    ŠKD

    Činnosť ŠKD začína 06. 09. 2022  po vyučovaní do 16,00 hod. Deti odchádzajú s rodičom, príp. s inou osobou na základe zápisného lístka alebo na písomné požiadanie rodičov.

    Žiadosť do ŠKD, Zápisný lístok do ŠKD žiaci dostanú 5. septembra v ZŠ po slávnostnom otvorení. 

    Tlačívá je potrebné priniesť 6. septembra 2022. 

     

    Prajeme Vám pekný zvyšok prázdnin a tešíme sa na Vás v novom školskom roku 2022/2023.

  • Navštívila nás detská spisovateľka Gabriela Futová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Navštívila nás detská spisovateľka Gabriela Futová.

    V spolupráci s Obecnou knižnicou a Obcou Kunerad

  • Dovidenia štvrtáci

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dovidenia štvrtáci .

  • ŠKOLAFUČ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKOLAFUČ.

    Rozlúčili sme sa so školou peknou akciou “ŠKOLAFUČ”. Ďakujeme všetkým, ktorí nám prispeli finančne, vecnou tombolou a najmä Rade rodičov, ktorí sa spolupodieľali na prípravách. Všetkým rodičom a priateľom školy za veľkú účasť.

  • Maturita štvrtákov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Maturita štvrrtákov.

    Štyri roky uplynuli neskutočne rýchlo. Rozlúčili sme sa s úžasnými osobnosťami. Prajeme im veľa šťastia v budúcom štúdiu a v splnení všetkých snov. Budú nám veľmi chýbať.

  • POZVÁNKA

  • Deň matiek a otcov

  • SÚŤAŽÍME!

    Tento školský rok dostávajú Vaše deti každý utorok ovocie alebo zeleninu. A to len vďaka minuloročnej výhre v Čerstvých hlavičkách.

    Aj tento rok chceme zvíťaziť, no bez Vás to nedokážeme! Prosíme, podporte našu školu Vaším hlasom. Urobiť tak môžete po prihlásení na stránku https://www.cerstvehlavicky.sk/ . Prvýkrát je potrebné zadať aj overovací kód, ktorý Vám príde do sms. Potom sa už stačí iba prihlásiť, dať do vyhľadávača našu školu a zahlasovať.

    1 telefónne číslo + mail = 1 hlas

    HLASUJEME KAŽDÝ DEŇ AŽ DO 1.6.

    ♥ Zabezpečme deťom pravidelnú dávku ovocia a zeleniny. ♥

     

  • Stavanie mája

  • Zápis do 1. ročníka

    Milí rodičia, 

    Zápis detí do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční dňa 20.04.2022 (v stredu) od 15,00 do 18,00 za osobnej prítomnosti dieťaťa.  

    Elektronická prihláška a všetky potrebné  informácie budú sprístupnené od 21.3. v zložke Zápis do 1. ročníka a Elektronická prihláška. 

  • Školský semafor aktualizovaný od 25.2.2022

    https://www.minedu.sk/data/att/22310.pdf

  • Covid opatrenia - zmeny od 28.2.2022

    Izolácia– platí len pre osobu pozitívne testovanú – po zistení pozitivity kontaktovať ošetrujúceho lekára. Žiak je doma v izolácii podľa pokynov lekára – zvyšok triedy pokračuje vo vyučovacom procese.

    Karanténa – týka sa osoby, ktorá bola v kontakte s pozitívne testovanou osobou. Do karantény ide žiak iba vtedy, keď má príznaky ochorenia a kontaktuje svojho lekára. Ak je žiak označený ako úzky kontakt a nemá príznaky pokračuje riadne vo vyučovaní. Trieda pokračuje vo vyučovacom procese. Osoba označená ako úzky kontakt je po kontakte s pozitívnou osobou povinná používať 10 dní rúško.

    Hromadne už triedam nebude karanténa nariaďovaná.

    Pri nástupe do školy (napr. po prázdninách), alebo ak chýba žiak viac ako tri dni (vrátane víkendu – napr. piatok + sobota + nedeľa) predkladá rodič Prehlásenie o bezpríznakovosti (Edupage, alebo vytlačené).

    Rúško:

    - v triedach nepovinné (odporúčané),

    - na chodbách – áno

    - na vyučovaní, kde dochádza k zmiešaniu žiakov rôznych tried - áno

     

    V prípade pozitivity žiaka je rodič povinný túto informáciu bezodkladne oznámiť triednemu učiteľovi.

     

  • Covid opatrenia - zmeny od 28.2.2022

  • Školský semafor aktualizovaný od 4.2.2022

    Prehľad zmien:

    Verzia 1.9 manuálu predstavuje prehľad opatrení od 1. 9. 2021 vychádzajúc z platnej legislatívy, nového Návrhu opatrení proti SARS-CoV-2 (variant Omikron) schváleného uznesením vlády SR č. 29/2022 zo dňa 12. 1. 2022 a vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR zverejnených dňa 17. 1. 2022. Manuál je aktualizovaný k 4. 2. 2022 z dôvodu potreby spresnenia postupov ukončovania izolácie (vrátane návratu žiakov k fyzickej aktivite po izolácii) a karantény detí a žiakov a upresnenia výnimky z karantény pre účel návštevy školy, školského zariadenia a mimovyučovacích aktivít. Za účelom výnimky z karantény v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách môže rodič predkladať „Čestné vyhlásenie o pozitivite antigénového samotestu na ochorenie COVID19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a). Vstup zamestnancov na pracovisko zamestnávateľa od 5. februára 2022 nie je podmienený v režime OTP.

    V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag samotestom žiaka počas školského roka:

     1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy.

     2. Rodič telefonicky alebo e-mailom musí kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup. Všeobecný lekár pre deti a dorast v prípade potreby stanoví nutnosť ďalšieho vyšetrenia na ochorenie COVID-19.

    3. Rodič musí oznámiť škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam. Viac informácií k postupu pri pozitívnom výsledku Ag samotestu nájdete v kapitole Oranžová fáza.

     4. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma, aby sa zamedzilo šíreniu ochorenia COVID-19 v školách – nemôže ísť do školy, okrem tých žiakov, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19.

    5. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu môže rodič po ukončení domácej izolácie svojho dieťaťa predložiť škole, školskému zariadeniu a pri mimovyučovacích aktivitách „Čestné vyhlásenie o pozitivite Ag samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a). Na základe tohto čestného vyhlásenia bude mať žiak výnimku z karantény iba v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách v prípade, že príde do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19.

     6. Pokiaľ bol žiak v izolácii na základe pozitívneho výsledku Ag samotestu, dôrazne odporúčame pri návrate do školy (večer alebo ráno pred nástupom) absolvovanie Ag samotestu, aby sa minimalizovalo riziko prenosu nákazy na pôdu školy. Žiak nastupuje do školy iba v prípade negatívneho výsledku Ag samotestu.

    7. Pri návrate do školy sa nevyžaduje potvrdenie o ukončení izolácie od lekára, rodič predloží iba „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (Príloha č. 1). V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu pred nástupom na mimovyučovaciu aktivitu sa žiak nemôže zúčastniť vybranej mimovyučovacej aktivity a bezodkladne musí opustiť priestory školy alebo školského zariadenia.

    Žiaka je nutné umiestniť do samostatnej izolačnej miestnosti a kontaktovať rodiča, ktorý ho bezodkladne vyzdvihne.

    Pod pojmom osoby, „ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami“ sa považuje na účel výnimky žiaka z karantény v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách aj prekonanie na základe domáceho antigénového samotestu s pozitívnym výsledkom. Pozitívny výsledok domáceho antigénového testu bol oznámený a posúdený všeobecným lekárom osoby. Výnimku z karantény v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách je možné si uplatniť v prípade, že rodič predloží „Čestné vyhlásenie o pozitivite Ag samotestu na ochorenie COVID-19 a absolvovaní izolácie“(Príloha č. 4a). Všeobecný lekár pre deti a dorast nevydáva potvrdenie o výnimke z karantény.

  • Polročné prázdniny

    4. február 2022 

  • COVID – 19 usmernenie od 25.1.2022

    Klinické príznaky ochorenia

    Medzi klinické príznaky ochorenia COVID-19 sa po novom zaraďuje

    • zvýšená telesná teplota nad 37°C,
    • kašeľ, nočné potenie, únava,
    • bolesti hrdla, bolesti hlavy,
    • dýchavičnosť,
    • strata chuti alebo strata čuchu,
    • črevné a zažívacie problémy
    • či pocit upchatého nosa.

    V izolácii musia po výskyte niektorého z uvedených klinických príznakov zostať všetky osoby, teda osoby neočkované, očkované, ako aj osoby po prekonaní COVID-19.

    Dĺžka domácej izolácie pozitívnej osoby sa zároveň skracuje z 10 na 5 dní, a to od dátumu odobratia vzorky s pozitívnym výsledkom. Po ukončení domácej izolácie musí osoba, ak je staršia ako 6 rokov, nosiť na verejnosti 5 dní respirátor FFP2. Deti v školách a školských zariadeniach môžu nosiť aj rúško.

    Karanténa v prípade úzkeho kontaktu

    Skracuje sa aj dĺžka domácej karantény úzkeho kontaktu, avšak v závislosti od očkovacieho statusu. V prípade neočkovanej osoby a zaočkovanej osoby bez posilňujúcej dávky, ak od zaočkovania uplynulo viac ako 9 mesiacov, bude trvať 5 dní. Vykonanie RT- PCR testu na 5. deň už nebude potrebné pri každom úzkom kontakte.

    Pre očkované osoby s posilňujúcou dávkou a tie, ktoré boli zaočkované pred nie viac ako 9 mesiacmi, ako aj pre osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred menej ako 180 dňami, ak tieto osoby zároveň nemajú klinické príznaky, karanténa nie je povinná.

    Na verejnosti však musia mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu po obdobie 7 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou.

    Kedy ide o úzky kontakt?

    Mení sa aj definícia úzkeho kontaktu. Ak sa osoba stretla s pozitívnou osobou bez prekrytia dýchacích ciest respirátorom FFP2 a tieto osoby boli v priamom fyzickom kontakte alebo boli od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 5 minút, alebo boli v interiérovom alebo inak uzatvorenom priestore dlhšie ako 5 minút, alebo cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 5 minút, ide o úzky kontakt.

    Obdobie úzkeho kontaktu sa počíta 2 dni pred odberom pozitívnej vzorky alebo od objavenia sa príznakov u pozitívnej osoby, ktorá je blízkym kontaktom.

    Za pozitívnu sa bude v rámci novej vyhlášky považovať osoba po doručení výsledkov RT-PCR, LAMP, antigénového testu, ako aj Point of care testu (PoCT), a rovnako aj osoba po domácom antigénovom teste, ktorý však musí posúdiť jej všeobecný lekár.

    Pri antigénovom, LAMP, PoCT i samoteste nebude potrebná konfirmácia (overenie) PCR testom.

    ÚVZ zároveň zdôrazňuje, že izolácia osoby pozitívnej na COVID-19 alebo karanténa osoby po úzkom kontakte s pozitívnou osobou, ktorá nebola ku dňu účinnosti novej vyhlášky ukončená, sa ukončuje podľa doterajších predpisov.

strana: