Dokumenty

OZNAMY

  • Školský semafor aktualizovaný od 4.2.2022

    Prehľad zmien:

    Verzia 1.9 manuálu predstavuje prehľad opatrení od 1. 9. 2021 vychádzajúc z platnej legislatívy, nového Návrhu opatrení proti SARS-CoV-2 (variant Omikron) schváleného uznesením vlády SR č. 29/2022 zo dňa 12. 1. 2022 a vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR zverejnených dňa 17. 1. 2022. Manuál je aktualizovaný k 4. 2. 2022 z dôvodu potreby spresnenia postupov ukončovania izolácie (vrátane návratu žiakov k fyzickej aktivite po izolácii) a karantény detí a žiakov a upresnenia výnimky z karantény pre účel návštevy školy, školského zariadenia a mimovyučovacích aktivít. Za účelom výnimky z karantény v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách môže rodič predkladať „Čestné vyhlásenie o pozitivite antigénového samotestu na ochorenie COVID19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a). Vstup zamestnancov na pracovisko zamestnávateľa od 5. februára 2022 nie je podmienený v režime OTP.

    V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag samotestom žiaka počas školského roka:

     1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy.

     2. Rodič telefonicky alebo e-mailom musí kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup. Všeobecný lekár pre deti a dorast v prípade potreby stanoví nutnosť ďalšieho vyšetrenia na ochorenie COVID-19.

    3. Rodič musí oznámiť škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam. Viac informácií k postupu pri pozitívnom výsledku Ag samotestu nájdete v kapitole Oranžová fáza.

     4. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma, aby sa zamedzilo šíreniu ochorenia COVID-19 v školách – nemôže ísť do školy, okrem tých žiakov, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19.

    5. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu môže rodič po ukončení domácej izolácie svojho dieťaťa predložiť škole, školskému zariadeniu a pri mimovyučovacích aktivitách „Čestné vyhlásenie o pozitivite Ag samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a). Na základe tohto čestného vyhlásenia bude mať žiak výnimku z karantény iba v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách v prípade, že príde do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19.

     6. Pokiaľ bol žiak v izolácii na základe pozitívneho výsledku Ag samotestu, dôrazne odporúčame pri návrate do školy (večer alebo ráno pred nástupom) absolvovanie Ag samotestu, aby sa minimalizovalo riziko prenosu nákazy na pôdu školy. Žiak nastupuje do školy iba v prípade negatívneho výsledku Ag samotestu.

    7. Pri návrate do školy sa nevyžaduje potvrdenie o ukončení izolácie od lekára, rodič predloží iba „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (Príloha č. 1). V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu pred nástupom na mimovyučovaciu aktivitu sa žiak nemôže zúčastniť vybranej mimovyučovacej aktivity a bezodkladne musí opustiť priestory školy alebo školského zariadenia.

    Žiaka je nutné umiestniť do samostatnej izolačnej miestnosti a kontaktovať rodiča, ktorý ho bezodkladne vyzdvihne.

    Pod pojmom osoby, „ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami“ sa považuje na účel výnimky žiaka z karantény v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách aj prekonanie na základe domáceho antigénového samotestu s pozitívnym výsledkom. Pozitívny výsledok domáceho antigénového testu bol oznámený a posúdený všeobecným lekárom osoby. Výnimku z karantény v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách je možné si uplatniť v prípade, že rodič predloží „Čestné vyhlásenie o pozitivite Ag samotestu na ochorenie COVID-19 a absolvovaní izolácie“(Príloha č. 4a). Všeobecný lekár pre deti a dorast nevydáva potvrdenie o výnimke z karantény.

  • Polročné prázdniny

    4. február 2022 

  • COVID – 19 usmernenie od 25.1.2022

    Klinické príznaky ochorenia

    Medzi klinické príznaky ochorenia COVID-19 sa po novom zaraďuje

    • zvýšená telesná teplota nad 37°C,
    • kašeľ, nočné potenie, únava,
    • bolesti hrdla, bolesti hlavy,
    • dýchavičnosť,
    • strata chuti alebo strata čuchu,
    • črevné a zažívacie problémy
    • či pocit upchatého nosa.

    V izolácii musia po výskyte niektorého z uvedených klinických príznakov zostať všetky osoby, teda osoby neočkované, očkované, ako aj osoby po prekonaní COVID-19.

    Dĺžka domácej izolácie pozitívnej osoby sa zároveň skracuje z 10 na 5 dní, a to od dátumu odobratia vzorky s pozitívnym výsledkom. Po ukončení domácej izolácie musí osoba, ak je staršia ako 6 rokov, nosiť na verejnosti 5 dní respirátor FFP2. Deti v školách a školských zariadeniach môžu nosiť aj rúško.

    Karanténa v prípade úzkeho kontaktu

    Skracuje sa aj dĺžka domácej karantény úzkeho kontaktu, avšak v závislosti od očkovacieho statusu. V prípade neočkovanej osoby a zaočkovanej osoby bez posilňujúcej dávky, ak od zaočkovania uplynulo viac ako 9 mesiacov, bude trvať 5 dní. Vykonanie RT- PCR testu na 5. deň už nebude potrebné pri každom úzkom kontakte.

    Pre očkované osoby s posilňujúcou dávkou a tie, ktoré boli zaočkované pred nie viac ako 9 mesiacmi, ako aj pre osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred menej ako 180 dňami, ak tieto osoby zároveň nemajú klinické príznaky, karanténa nie je povinná.

    Na verejnosti však musia mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu po obdobie 7 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou.

    Kedy ide o úzky kontakt?

    Mení sa aj definícia úzkeho kontaktu. Ak sa osoba stretla s pozitívnou osobou bez prekrytia dýchacích ciest respirátorom FFP2 a tieto osoby boli v priamom fyzickom kontakte alebo boli od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 5 minút, alebo boli v interiérovom alebo inak uzatvorenom priestore dlhšie ako 5 minút, alebo cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 5 minút, ide o úzky kontakt.

    Obdobie úzkeho kontaktu sa počíta 2 dni pred odberom pozitívnej vzorky alebo od objavenia sa príznakov u pozitívnej osoby, ktorá je blízkym kontaktom.

    Za pozitívnu sa bude v rámci novej vyhlášky považovať osoba po doručení výsledkov RT-PCR, LAMP, antigénového testu, ako aj Point of care testu (PoCT), a rovnako aj osoba po domácom antigénovom teste, ktorý však musí posúdiť jej všeobecný lekár.

    Pri antigénovom, LAMP, PoCT i samoteste nebude potrebná konfirmácia (overenie) PCR testom.

    ÚVZ zároveň zdôrazňuje, že izolácia osoby pozitívnej na COVID-19 alebo karanténa osoby po úzkom kontakte s pozitívnou osobou, ktorá nebola ku dňu účinnosti novej vyhlášky ukončená, sa ukončuje podľa doterajších predpisov.

  • Základné informácie k návratu do škôl

    Do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.

    Na škole budú podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška

    V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. 

    Uzatvorenie celej školy môže spraviť regionálny hygienik, pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vyšší počet nakazených osôb. 

    Školy sa budú riadiť naďalej  manuálom Školský semafór k 26.11.2021. Nájdete tu: 

    Rodič pred vstupom žiaka do školy pošle cez EduPage Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a zároveň Vás prosíme o pravidelné pretestovanie (odporúčanie je pondelok a štvrtok) a následne o testovaní informovať školu (EduPage, sms, e-mail a pod.). Škola požiadala o dodanie ďalších sád Ag testov. O dodávke a vyzdvihnutí testov vás budeme hneď informovať.  

    Návštevník školy je povinný vypísať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Rodič môže poslať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti cez EduPage. 

     Prajeme vám úspešný rok 2022! 

                                                                           Monika Papalová, r.š.

     

     

     

     

     

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Milí rodičia, 

    počuli ste o krabiciach od topánok plných lásky? Ide o projekt, v rámci ktorého ľudia po celom Slovensku napĺňajú krabice od topánok darčekmi pre seniorov z domovov dôchodcov. 

    Čo do krabičky zabaliť? 

    Niečo Sladké

    keksík, perníčky, cukríky, DIA sladkosti, ovocné detské taštičky…

    Niečo Slané

    tyčinky, slané kekse, praclíky, kukuričné chrumky, krekry…

    Niečo Teplé

    káva, ovocný čaj, cappuccino, horúca čokoláda, bylinný čaj…

    Niečo Mäkké

    teplé ponožky, papučky, rukavice, čiapka, šál, uteráčik…

    Niečo Voňavé

    sprchový gél, telové mlieko, krém na ruky, balzam na pery, parfém…

    Niečo Na Zábavu

    krížovky, dobrá kniha, kresbičky od detí, pozdrav, medovník, pohladnica…

    Niečo Zo Srdca

    ručne kreslená pohľadnica, plyšový macko, soška anjelika, šálka, vianočná dekorácia

    Ako škola by sme chceli tento projekt podporiť. Je na Vás či pošlete celú krabičku,ktorú so svojím dieťaťom vytvoríte, alebo pošlete len niekoľko maličkostí. Náš kolektív sa bude snažiť krabičky doplniť. Ďakujeme za Vašu láskavosť a štedrosť. 

    Viac si môžete o projekte prečítať: www.kolkolasky.sk

     

    Kolektív ZŠ Vám praje  pokojnú 1. adventnú nedeľu

     

  • Aktualizovaný školský semafor

  • Preberanie antigénových samotestov na domáce použitie a návod na použitie

    Dňa 3.9. 2021 si môžete od 7,00  - 16,00 hod. vyzdvihnúť v priestoroch ZŠ antigénové samotesty a návod na použitie. 

     

     

    Návod na použitie pre samotestovanie:

    Bližšie informácie k samotestovaniu pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR nájdete na webstránke https://www.health.gov.sk/Clanok?Hlavna-sprava-COVID-19, ktorá obsahuje:

    1. Sprievodca pre samotestovanie vypracovaný Ministerstvom zdravotníctva SR:

    https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

    1. Návod výrobcu na použitie pri samotestovaní (dostanete aj vytlačený spolu s testami):

    https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

    1. cid:image007.png@01D79369.4DD12400 Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR: https://youtu.be/bihiBgpM9pc

     

     

     

  • Slávnostné otvorenie šk. roka 2021/2022

    Vyučovanie sa začína 2. septembra 2021 (vo štvrtok ) o 8,00 hodine slávnostnou sv. omšou v kostole Povýšenia svätého Kríža v Kunerade.

    Po svätej omši sa presunieme na školský dvor a slávnostne otvoríme školský rok 2021/2022.

     

    V piatok 3.  septembra 2021, bude vyučovanie prváčikov trvať do 10,25 hod. Ostatné deti sa budú učiť do 11,20. Od pondelka 6. septembra sa učíme podľa rozvrhu. 

    ŠJ

     Strava pre žiakov ZŠ  bude zabezpečená  od 03. septembra 2021.

     Prosíme rodičov, aby odhlásili žiakov, ktorí sa nebudú stravovať v ŠJ:

    telefonicky 041/5493806

    emailom jedalenkunerad@gmail.com

     

    ŠKD

    Činnosť ŠKD začína 03. 09. 2020  po vyučovaní do 16,00 hod. Deti odchádzajú s rodičom, príp. s inou osobou na základe zápisného lístka alebo na písomné požiadanie rodičov.

    Žiadosť do ŠKD, Zápisný lístok do ŠKD, Zápisný lístok stravníka ŠJ a Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezpríznakovosti  žiaci dostanú 2. septembra  v ZŠ po slávnostnom otvorení. 

    Tlačívá je potrebné priniesť 3. septembra 2021 v piatok. 

     

    Prajeme Vám pekný zvyšok prázdnin a tešíme sa na Vás v novom školskom roku 2021/2022.

  • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy

    Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy 

    Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

    Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

    Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti pre návštevníka“, ktoré bude pri vstupe do školy. 

  • Najdôležitejšie oznamy

     

    -v deň nástupu a po každom prerušení dochádzky na 3 a viac dní vrátane víkendu, sviatku (napr. ak žiak nepríde v piatok do školy, v pondelok toto vyhlásenie už musí priniesť) je nutné priniesť vypísané Vyhlásenie o bezpríznakovosti a odovzdať tr. učiteľke. Žiaci v prvý deň 2.9. dostanú predmetné vyhlásenie v papierovej podobe. 

    -odporúčame a prosíme zákonných zástupcov, aby informovali školu, ak žiak spĺňa podmienku na výnimku z karantény (dobrovoľne informovať školu môžete mailom na skolakunerad@gmail.com tak, že zašlete vyplnené Oznámenie o výnimke z karantény).  

    -prekrytie horných dýchacích ciest rúškom všetkých žiakov a zamestnancov školy- výnimku z tejto povinnosti definuje aktuálne platná vyhláška 237

    -upozorňujeme pri návrate z dovolenky zo zahraničia na aktuálne platné vyhlášky UVZ SR

    -ŠKD bude fungovať v bežnom režime od 3.9.  za prísnych hygienických opatrení

    -v prípade karantény triedy sa bude trieda vzdelávať dištančne cez MS Teams

    -rodič môže ospravedlniť 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (ak ich je viac, musí predložiť potvrdenie od lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť)

    -konzultácie počas roka budú prebiehať dištančne- telefonicky, mailom (po dohode s učiteľom)

     

  • Na základe COVID automatu, Vyhlášky 237 a Vyhlášky 239 sa škola bude riadiť Školským semaforom.

  • Návrat do škôl

    2021/2022

    Návrat do školy 2021/2022

     

    Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty a kloktacie PCR testy na domáce použitie tým žiakom základných škôl, špeciálnych základných škôl, stredných škôl a špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je domáce testovanie dobrovoľné a bezplatné.

     

    1.     REALIZÁCIA TESTOVANIA DOMÁCIMI ANTIGÉNOVÝMI TESTAMI

    Od 23.8.2021 do 26.8.2021 škola zistí záujem o domáce antigénové samotestovanie medzi rodičmi (napr. prostredníctvom EDUPAGE, eškola).

    Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19. 

     

     

    https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

    https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

     

    2.     REALIZÁCIA DOMÁCEHO TESTOVANIA KLOKTACÍMI TESTAMI

    Od 23. 8. 2021 do 26.8.2021 škola zistí záujem o domáce testovanie kloktacími PCR testami medzi rodičmi žiakov (napr. cez EDUPAGE). Tí svoj súhlas so spracovaním osobných údajov v súvislosti s testovaním žiaka vyjadria prostredníctvom tlačiva – „Súhlas dotknutej osoby“ a „Zber údajov“. Ak sa testovanie vykonáva v domácom prostredí, rodič vyplní iba tlačivo „Čestné prehlásenie – samoodber“. Vzory týchto tlačív sú uverejnené na webovej stránke https://www.minedu.sk/kloktacie-testy-na-skolach/

  • Vyhlásenie o bezinfekčnosti

  • Braňo Jobus

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Braňo Jobus .

  • Jednou nohou v škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jednou nohou v škole .

  • Vyvýšené záhony

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyvýšené záhony .

    Chceme poďakovať Vám rodičom za vyvýšené záhony a ešte zvlášť Jurajovi Žiakovi, ktorý nám do našich nových záhonov podaroval 20 vriec zeminy. Ďakujeme Vám

  • Kuneradský zámok

  • OZNAM

    Uznesením vlády SR č. 215/2021 a Vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva č. 197/2021 sa s účinnosťou od 29.4.2021 ruší povinnosť preukazovania sa negatívnym testom v školách a školských zariadeniach (okrem okresov v 4. stupni varovania, tzv. čierne okresy) pre ŽIAKOV A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV. 

    Riadime sa  REGIONÁLNYM  COVID AUTOMATOM - Pravidlá pre školy od 3.5.2021  (viď. link nižšie)

    v III. a IV. stupni varovania (bordová a čierna)  test nesmie byť starší ako 7 dní, 

    v II. stupni varovania (červená)  14 dní a 

    v I. stupni varovania ( ružová) 21 dní. 

     

    Od stredy 5.5.2021 donesiete Vyhlásenie o bezinfekčnosti Príloha 8, ktoré si môžete nižšie stiahnuť. 

     

    Momentálne sme v II. stupni varovania (červená). 

     

     

     

  • PRAVIDLÁ PRE ŠKOLY OD 19. 4. 2021

strana: